Мектептин директору окуучулардын тамагын Кыргыз Республикасынын нормативдүү-укуктук актыларына, санитардык эрежелерине жана ченемдерине ылайык уюштуруу үчүн жооптуу.
Директор тамак уюштурууга жооптуу кызматкерди дайындайт жана тамак уюштуруу процессине катышкан мектептин бардык кызматкерлерин көзөмөлдөйт.
Директор бюджеттен окуучулардын тамагын уюштурууга бөлүнгөн каражат максатка ылайык сарпталышына жооп берет.
Мындан сырткары анын милдетине тамактардын канчалык деңгээлде жээлип жатканын баалоо, мектеп ашканасынын тамагын жакшыртуу боюнча ата-энелерден келген сунуштарды топтоо кирет.
Мектептин ашканасынын ашпозчусу тамак жасоодо, идиш жууганда, имаратты тазалоодо, иштеген жерлерин тазалоодо, азык-түлүктү жана таштандыны сактоодо санитардык-эпидемиологиялык эрежелерди жана өздүк гигиена эрежелерин сакташы керек.
Ашпозчу менюну түзүүгө катышат, тамактын салмагы нормага жана менюга ылайык келип-келбегенин жана азык-түлүктүн туура сарпталышын көзөмөлдөйт.
Мындан сырткары, ата-энелер балдарын туура тамактануу маданиятына көндүрүшү керек.
Мектеп тамагын уюштуруу боюнча улуттук программа
Мектеп тамагын уюштуруу боюнча улуттук программа
Иштеп чыккан : Colibri Studio