Мектеп окуучусунун үйдөгү
эртең мененки тамагы кандай болушу керек

Тамактануу маданиятын балачактан үйрөтүү зарыл

Slider

Программа жөнүндө

Бул сайт Кыргыз Республикасынын жалпы билим берүү мектептеринде окуучулардын  сапаттуу жана жеткиликтүү тамактандыруусун уюштурууга жардам берүү үчүн түзүлгөн. Окуучулардын ден соолугун жана билим алууда  жетишүүсүн камсыздоо үчүн мектептерде туура тамактандыруунун тажрыйбасын калыптандырыш керек.

Силердин  балдарыңар  мектептерде кандай  тамактандырылып жатканын  жана аны кантип жакшыртса  болоорун билгиңер келеби? Ошону  менен катар, ө

Мектеп тамагын уюштуруу боюнча Улуттук программа

2006-жылдан баштап Кыргыз Республикасынын Өкмөтү өлкөнүн башталгыч класстардын окуучуларын толук кандуу жана балансталган тамактануу менен камсыз кылууга багытталган мекте


БУУ ДАТП программасы жөнүндө

2013-жылдан бери Кыргыз Республикасынын Билим берүү жана илим министрлиги жана БУУнун Дүйнөлүк азык-түлүк программасы өлкөдө Мектептерде ысык тамак уюштуруу программасын ишке а

Акыркы макалалар

Мектеп ашпозчуларынын сынагынын финалы: даам, камкордук жана салттар бир табакта


Республикалык "Мыкты мектеп ашпозчусу–2025" сынагынын финалында Баткен облусунан келген Алтынай Жарматова жеңишке жетишти Экинчи орунга Чүй облусунан Сайракан Мамбеталиева, ал эми үчүнчү орунга...

Ысык тамактар, жаңы идеялар. Бишкекте «Мыкты мектеп ашпозчусу–2025» сынагынын финалы өтөт


5-ноябрда ИРаззаков атындагы КМТУнун Республикалык компетенциялар борборунда "Мыкты мектеп ашпозчусу–2025" республикалык сынагынын (конкурсунун) финалы өтөт Бул Кыргызстандын мектептериндеги...

«Жашыл ачылыштар марафону»: Кыргызстандык окуучулар Бүткүл дүйнөлүк азык-түлүк күнүн планетага кам көрүү боюнча практикалык сабактар менен белгилешет


2025-жылдын октябрь айынын ортосунда Кыргызстандын төрт мектебинин төртүнчү класстарынын окуучулары «Жашыл ачылыштар марафону» аттуу уникалдуу билим берүү долбоорунун катышуучулары болушат Иш-чара...

Почта аркылуу жазылуу

Мектеп тамагын уюштуруу боюнча улуттук программа